• Heel AV Droogverhurend Nederland op 1 plek
    Biedt ook je materiaal aan!
    Meer informatie
IT Geluid Communicatie Kabels Licht Sets Rigging Special FX Video Conference Diversen Decor & Stage

Rent Around en Rentman interview

Rent Around, de collectieve verhuurwebshop voor AV-verhuurbedrijven, maakt voor AV professionals het verhuuraanbod in Nederland transparant en de handel een stuk efficiënter. Oprichter Joost Maris wil altijd zorgen voor een stuk toegevoegde waarde voor de verhuurbedrijven en heeft op dat vlak weer een flinke stap gezet: een koppeling met de online verhuursoftware van Rentman. Nog meer gemak voor de klanten van Rentman en Rent Around dus.
 

Roy van den Broek (bedenker en oprichter van Rentman) en Joost Maris (de man achter Rent Around) spraken elkaar voor het eerst tijdens een editie van de vakbeurs CUE. Het Rent Around van Maris was nét voor de beurs online gegaan en als eigenaar van een bedrijf dat graag vooroploopt bij nieuwe ontwikkelingen, was Van den Broek’s belangstelling snel gewekt. Nu Rent Around 2.0 inmiddels draaiende is en Rentman de afgelopen jaren flink gegroeid is, besloten beide heren dat het goed zou zijn tot een koppeling tussen hun ‘kindjes’ te komen.
 
ÉÉN KLIK
Op de vraag wat die koppeling nou eigenlijk precies inhoudt, reageert Joost Maris:
“Eigenlijk betekent het gewoon dat afgeronde huurverzoeken middels één druk
op de knop kunnen worden verstuurd naar Rentman. Als het huurverzoek is afgerekend in Rent Around, dan krijgt het de status ‘afgerond’. Vervolgens is echt maar één klik nodig om ‘m te downloaden in Rentman.” Roy van Broek bevestigt tevreden: “Je hebt echt in één handeling je hele ‘job’ in je systeem staan, compleet met opdrachtgever, prijzen en huurperiode.” Maris is blij dat het Rentman is dat als eerste gekoppeld is met Rent Around. Rentman is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde naam. Zo’n 5.000 gebruikers loggen dagelijks in om gebruik te maken van het verhuurpakket. In 26 landen wordt inmiddels gewerkt met het systeem en dat maakt Roy van den Broek terecht trots: “Die schaalbaarheid is ook ons concept natuurlijk. We zijn binnen ons vakgebied inmiddels de op één na grootste leverancier in Europa. Het is wat dat betreft snel gegaan.”

VAN DEZE TIJD
Ook Van den Broek ziet de koppeling als een mooie stap: “Wij willen sowieso altijd bovenop nieuwe ontwikkelingen zitten. Tien jaar lang is er in de verhuursoftwarebranche nagenoeg niks gebeurd en wij proberen het, ook met de nieuwe versie waar we op dit moment mee bezig zijn, naar deze tijd te trekken. Vandaar dat we dit soort initiatieven ook belangrijk vinden. Net als Rent Around willen ook wij graag een partij zijn die vernieuwing brengt.” Het past ook bij wat je op dit moment in de markt ziet gebeuren, geeft hij verder aan: “We zien allebei dat de markt steeds professioneler wordt en dat het ‘spullen bezitten’ steeds minder van deze tijd is. Er wordt steeds meer ingehuurd en dat moeten we zo goed mogelijk ondersteunen. Als je de kleine bedrijven daar niet bij helpt, lopen de grote jongens er overheen. Daarom zien wij ook zeker iets in een tool als Rent Around. Er zijn natuurlijk veel verschillende systemen en wij zijn ook altijd bezig met hoe we alle partijen beter met elkaar kunnen laten praten. Koppelingen als deze kunnen daar aan bijdragen.” Joost Maris: “Dat is ook het mooie aan Rentman. Toen we erover spraken, gaf Roy meteen aan dat ik dit niet alleen met zijn Rentman moest gaan doen, maar ook met andere systemen. Koppelingen met andere systemen gaan dan ook zeker volgen.”

MOOIE STAP
De koppeling is inmiddels al volledig operationeel en kost de gebruikers niets. “De enige vereiste is dat je klant bent bij Rentman en klant bent bij mij”, geeft Joost Maris aan. “Het is echt bedoeld om de toegankelijkheid nog meer te vergroten en verhuurders meer gemak te bieden. Dat zijn zaken die altijd voorop staan bij ons allebei en daar is dit weer een mooie stap in.”