• Heel AV Droogverhurend Nederland op 1 plek
    Biedt ook je materiaal aan!
    Meer informatie
IT Geluid Communicatie Kabels Licht Sets Rigging Special FX Video Conference Diversen Decor & Stage

Hét online platform voor AV Verhuurbedrijven

Huren op Rent Around?

Waarom registeren als huurder?
Door geregistreerd te zijn op Rent Around krijg je ook inzage in het aanbod van verhuurders wat anders afgeschermd is én het is mogelijk om huurverzoeken in te dienen bij verhuurders. Laat zien wie je bent en registreer je gratis!
 

Verhuren op Rent Around?

Waarom zou ik mijn producten aanbieden op Rent Around?
Staat jouw magazijn ook vol met kisten, hoezen, kratten en truss? Het is voor een nieuwe klant dan onmogelijk om in één oogopslag te zien wat jij verhuurt. Rent Around is jouw showroom. Het geeft perfect weer wat jij verhuurt en maakt het mogelijk deze producten direct te verhandelen aan zowel nieuwe als bestaande klanten. Ook wanneer jij op klus staat of een paar uurtjes slaap inhaalt.

Wat kost dat?
Waarom zou ik mijn producten laten afrekenen op Rent Around?
Het bespaart je veel tijd en administratief werk. Een huurder stelt zijn eigen offerte samen door een winkelwagen in te vullen waarvan de prijs wordt gecalculeerd op basis van jouw staffelkortingen. Vervolgens kan je de huurder een korting geven wanneer je akkoord gaat met het huurverzoek. Wanneer er betaald is ontvang je het geld binnen 24 uur op je rekening en hoef je alleen een referentienummer te vermelden op de factuur. Je hoeft niet te offreren, je hebt geen debiteurenstand en amper factureerwerk. Met name voor de doorgaanse orders is dit een absolute uitkomst.

Wat krijg ik voor die €400,-?
Voor een eenmalig bedrag van €400,- mag jij jouw volledige assortiment aanbieden en onderhouden op Rent Around. Het is geen abonnement dus over 10 jaar mag dat nog steeds. De eerste keer producten invoeren doen wij voor je en daarnaast is een eigen Ideal account inbegrepen waarmee bij jou afgerekend kan worden.
 
Hoe wordt er afgerekend via Rent Around?
Wanneer jij je aanmeld als verhuurder en wij je account geverifieerd hebben, vragen wij een Mollie account voor je aan. Mollie is een Payment Service Provider die online betalingen voor honderden, dan al niet duizenden webshops mogelijk maakt. Hierdoor wordt het jou mogelijk gemaakt om klanten via o.a. iDEAL bij jou af te laten rekenen. Wanneer er geld wordt overgemaakt, houdt Mollie 3% + transactiekosten in. Het restant verschijnt binnen 24 uur op jouw rekening. Maandelijks ontvang je een factuur waarmee wordt verklaard dat het bedrag wat je factureert, hoger is dan wat je hebt ontvangen.

Kan er alleen via iDEAL worden afgerekend?
Omdat een verhuurder zijn eigen Mollie account krijgt, heeft hij zelf volledig controle over hoe er bij hem afgerekend kan worden. Wij adviseren alle verhuurders standaard gebruik te maken van iDEAL en Mister Cash / Bancontact (populair in België) maar optioneel kan de verhuurder ook kiezen voor; Creditcard, SOFORT banking, Overboeking, SEPA incasso, Belfius Direct Net, Paypal, Bitcoin en paysafecard. Houd er rekening mee dat elke betaalmethode, eigen tarieven kent. Informatie over de actuele tarieven tref je hier.

Hoe wordt meerdaagse verhuur berekend?
Elke verhuurder kan zijn eigen staffelkortingen tot 30 dagen instellen op Rent Around. Daarnaast kan hij aangeven welke tarieven hij hanteert voor show- en bouw/breek dagen. 
 

Voorbeeld; een huurder huurt iets van €100,- voor 6 dagen, waarvan 3 bouw/breek dagen. Uitgaande van bovenstaande staffels calculeert Rent Around als volgt:
3 showdagen (x 100%) = effectief 3 dagen, 3 bouw/breekdagen (x 50%) = effectief 1,5 dag. 3 + 1,5 = 4,5 dag. Dit wordt afgerond naar boven = 5 dagen. De staffelkorting van 5 dagen = 2,8. €100,- x 2,8= €280,-
 
 
Kan ik de huurder een netto korting geven?
Ja. Je ziet precies wie, welke materialen voor hoe lang wilt huren en indien gewenst kun je hem een korting in procenten geven. Het bedrag wat over blijft, kan de huurder direct afrekenen.

Hoe zit het dan met factureren en leveringsvoorwaarden?
Jouw factuur gaat gewoon uit naar de verhuurder, daar veranderd niks in. Je levert ook gewoon conform jouw leveringsvoorwaarden. Op de factuur hoef je niet meer de producten te specificeren. "Levering conform Rent Around correspondentienummer: XXXX" zegt genoeg en doordat de betaling reeds voldaan is, is factureren kinderspel. Van Mollie ontvang je maandelijks een overzicht wat zal verklaren waarom je bijvoorbeeld €100,- hebt gefactureerd en €96,71 hebt ontvangen.


Jij hebt zelf volledige controle met wie je zaken gaat doen en of jij jouw producten aan iedereen, huurders en/of verhuurders aanbiedt.

 

Hoe upload ik mijn producten?
Stuk voor stuk of vanuit een ruwe export uit jouw kassasysteem. De export verwerk je gemakkelijk in Rent Around en het onderhouden van je assortiment daarna is een fluitje van een cent. Dat komt omdat Rent Around altijd de nieuwe lijst, naast de vorige legt. Zo ziet Rent Around direct welke prijzen en aantallen zijn gewijzigd maar ook welke producten nieuw zijn en die dus even behandeld moeten worden.

Rent Around is niets anders dan een database in een mooi jasje. Een database, gevuld met AV producten waarbij verhuurders worden vermeld die hebben aangegeven deze producten te verhuren. Hierdoor hoef je zelf geen advertenties op te maken. Het enige wat wij vereisen in jouw lijst zijn de productnamen, bruto verhuurprijs per dag exclusief BTW en de aantallen. Heb jij iets belangrijks te melden over jouw producten? Bijvoorbeeld dat jij de Euro connectors hebt vervangen met PowerCON? Hier hebben we rekening mee gehouden.
 

Mag ik mijn custom producten ook aanbieden?
Producten zoals een zelf gemaakte DJ Booth of zelfs eigen import producten mogen worden aangeboden op Rent Around. Hiervoor moeten wij alleen eerst dat product toevoegen aan onze database en die informatie zal je dus aan moeten leveren.

Kan ik ook sets aanbieden?
Ja hoor. Dat kan wanneer jouw losse producten zijn geupload. Vervolgens kunnen deze losse producten worden samengesteld tot een set. Een set geef je een eigen prijs en omschrijving.

Wat nou als ik producten aanbiedt die nog niet in jullie database staat?
Als wij vinden dat dit product thuis hoort op Rent Around, voeren we die in.


We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende demo. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

 
Hoe wordt ik verhuurder op Rent Around?
Registreer en selecteer de optie "Ik wil mij aanmelden als verhuurder" Jouw gegevens komen dan bij ons in een aparte lijst en we nemen zsm contact met je op. Neem je liever contact met ons op? Bel dan met 085-0607994, stuur een appje naar: +31624693614 of mail!