• Heel AV Droogverhurend Nederland op 1 plek
    Biedt ook je materiaal aan!
    Meer informatie
IT Geluid Communicatie Kabels Licht Sets Rigging Special FX Video Conference Diversen Decor & Stage

Hét online platform voor AV Verhuurbedrijven

Huren op Rent Around?

Waarom registeren als huurder?
Door geregistreerd te zijn op Rent Around krijg je ook inzage in het aanbod van verhuurders wat anders afgeschermd is én het is mogelijk om huurverzoeken in te dienen bij verhuurders. Laat zien wie je bent en registreer je gratis!
 

Verhuren op Rent Around?

 

Wat krijg ik voor die €400,-?
Daarvoor mag jij een ongelimiteerd aantal artikelen aanbieden op Rent Around. Het is geen abonnement, er zijn geen herhaaldelijke kosten. Materiaal aanbieden doe je vanuit een productpagina-database die wij beheren. Je hoeft daardoor zelf geen adverenties aan te maken. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke artikelen je verhuurt, hoeveel je er daarvan hebt liggen en wat je ervoor vraagt.

Maar daar kan je toch geen bedrijf van opzetten?
Goed punt, dat kan inderdaad niet en voorlopig hoeft dat ook niet. Er is niemand inkomensafhankelijk van Rent Around, feitelijk is het een hobby van initiatiefnemer Joost Maris. Het enige wat het hoeft te onderhouden is een website en dat gaat zonder moeite. 

Wat kunnen we in de toekomst van Rent Around verwachten?
Dat het toegevoegde waarde biedt binnen een droogverhuur transactie. Denk hierbij aan fatsoenlijke en transparante verzekeringen of Rent Around als brug tussen verschillende verhuursoftware pakketten. Naast dat dit soort functionaliteiten vragen om (forse) investeringen, is de haalbaarheid ervan afhankelijk van een kip en ei verhaal.  

Sinds 2016 is het verdienmodel naast €400,- voor deelname, 3% commissie per afgerekende transactie (optioneel). Voor elk huurverzoek wat er sindsdien verstuurd wordt, wordt er zo'n 200 keer een telefoonnummer opgevraagd. Ongeveer 1 op de 50 huurverzoeken wordt afgerekend. Dat is jammer maar, omdat de toegevoegde waarde momenteel nihil is, niet gek. Meer bezoekersstatistieken lees je hier.

Kortom; zonder toegevoegde waarde, geen transactie. Echter, zonder transactie ook geen toegevoegde waarde! Regelmatig lopen er gesprekken met verzekeraars en verhuursoftware fabrikanten, helaas lopen we tegen de uitdaging aan dat we grootse plannen hebben voor een kleine markt. Rent Around zal eerst vooral moeten groeien voordat partijen met een indirect belang bereidwillig zijn te investeren.

Hoe zit het met die groei?
Omdat we een eenmalig bedrag vragen voor deelname zijn faillissementen de enige reden waarom deelnemers opzeggen. Maandelijks komen er nieuwe verhuurders bij en honderden artikelen, die groei is en blijft voorlopig dus wel. Meer bezoekersstatistieken lees je overigens hier.
 
Ik hoorde ook iets over 3% commissie per transactie?
Klopt, optioneel kunnen transacties via iDeal afgerekend worden. Rent Around ontvangt daarbij een commissie van 3%. Op een enkele transactie na is hier geen gebruik van gemaakt. Betekent dit dat er geen handel is? Integendeel. Voor elke 200 keer dat contactgegevens worden opgevraagd, wordt er 1 huurverzoek verstuurd. Door het bieden van toegevoegde waarde proberen we dit in de toekomst te gaan veranderen maar daar is tijd en groei voor nodig. Toch geïnteresseerd? Hier lees je meer over het laten afrekenen van transactie via Rent Around.

Waarom zou ik mijn producten aanbieden op Rent Around?
Staat jouw magazijn ook vol met kisten, hoezen, kratten en truss? Het is voor een nieuwe klant dan onmogelijk om in één oogopslag te zien wat jij verhuurt. Rent Around is jouw showroom. Het geeft perfect weer wat jij verhuurt en maakt het mogelijk deze producten direct te verhandelen aan zowel nieuwe als bestaande klanten. Ook wanneer jij op klus staat of een paar uurtjes slaap inhaalt.
 
Hoe upload ik mijn producten?
Stuk voor stuk of vanuit een ruwe export uit jouw kassasysteem. De export verwerk je gemakkelijk in Rent Around en het onderhouden van je assortiment daarna is een fluitje van een cent. Dat komt omdat Rent Around altijd de nieuwe lijst, naast de vorige legt. Zo ziet Rent Around direct welke prijzen en aantallen zijn gewijzigd maar ook welke producten nieuw zijn en die dus even behandeld moeten worden.

Rent Around is niets anders dan een database in een mooi jasje. Een database, gevuld met AV producten waarbij verhuurders worden vermeld die hebben aangegeven deze producten te verhuren. Hierdoor hoef je zelf geen advertenties op te maken. Het enige wat wij vereisen in jouw lijst zijn de productnamen, bruto verhuurprijs per dag exclusief BTW en de aantallen. Heb jij iets belangrijks te melden over jouw producten? Bijvoorbeeld dat jij de Euro connectors hebt vervangen met PowerCON? Hier hebben we rekening mee gehouden.
 

Mag ik mijn custom producten ook aanbieden?
Producten zoals een zelf gemaakte DJ Booth of zelfs eigen import producten mogen worden aangeboden op Rent Around. Hiervoor moeten wij alleen eerst dat product toevoegen aan onze database en die informatie zal je dus aan moeten leveren.

Kan ik ook sets aanbieden?
Ja hoor. Dat kan wanneer jouw losse producten zijn geupload. Vervolgens kunnen deze losse producten worden samengesteld tot een set. Een set geef je een eigen prijs en omschrijving.

Wat nou als ik producten aanbiedt die nog niet in jullie database staat?
Als wij vinden dat dit product thuis hoort op Rent Around, voeren we die in.

 
Hoe wordt ik verhuurder op Rent Around?
Registreer en selecteer de optie "Ik wil mij aanmelden als verhuurder" Jouw gegevens komen dan bij ons in een aparte lijst en we nemen zsm contact met je op. Neem je liever contact met ons op? Bel dan met 085-0607994, stuur een appje naar: +31624693614 of mail!